Festes i tradicions

Festes del Crist

DESCARREGAR PROGRAMACIÓ FESTES DEL CRIST.PDFDESCARREGAR PROGRAMACIÓ FESTES DEL CRIST.PDF: justify;">Les festes del Santíssim Crist del Calvari se celebren les setmanes anterior i posterior a l'últim diumenge d'agost.

L'últim diumenge d'agost, l'Alcora celebra la Festivitat del Crist del Calvari, en commemoració de la troballa d'una miraculosa imatge a principis del segle XVIII. Este dia és l'epicentre de dos setmanes d'intensa activitat festiva que combinen actes esportius, culturals, musicals, taurins, religiosos, etc. La participació en tots els actes és massiva i l'afluència de visitants forans també.

D'entre tots els actes cal mencionar la Processó del Crist (últim diumenge d'agost); la presentació de la Reina i Dames (divendres anterior); el ball de disfresses, multitudinari i ple de colorit (el dilluns després del Crist); i els actes taurins, entre altres.

A destacar també el producte gastronòmic d'aquestes Festes: el caragol, que, acompanyat per una salsa a base d'all, oli i vitet, i amb algunes variants, és el plat estrela d'esmorzars, aperitius i berenars en els dies de vaquetes i bous.


 
DESCARREGAR PROGRAMACIÓ FESTES DEL CRIST 2018.PDF
 


 
20 sql / 4 sqlseo / 0.08416009s.